Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Φασολιού και Τσιρονιού στον Λαιμό Πρεσπών

Λαιμός Πρεσπών

Τ.Κ. 53150

Τηλ. 2385351300

Fax 2385351311

E mail: prespa@otenet.gr

 

Λαιμός, 10 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Φασολιού και Τσιρονιού στον Λαιμό Πρεσπών

 

Μία γιορτή με καθαρά διασυνοριακό χαρακτήρα ήταν η Γιορτή Φασολιού & Τσιρονιού, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πρεσπών την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Πρεσπών.

Χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από την Αλβανία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Ελλάδα, συναντήθηκαν σε μία πολιτιστική εκδήλωση ανάδειξης των τοπικών προϊόντων της Πρέσπας, με τους ήχους των χάλκινων από την Μπάντα της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη.

Όλος ο κόσμος που συμμετείχε στη γιορτή δοκίμασε πιάτα μαγειρεμένα από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες με βάση τα φασόλια Πρεσπών και τα τσιρόνια από τις λίμνες των Πρεσπών.

Η γιορτή συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» στο πλαίσιο της ενταγμένης πράξης HOLYWATER.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Πρεσπών

Έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών»

Αυτός ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Πρεσπών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντανακλά απαραιτήτως τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.