Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό πακέτο

Το εκπαιδευτικό πακέτο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος περιλαμβάνει ένα παραμύθι με τίτλο «Ο γάιδαρος, η σουσουράδα και ο νερόμυλος», ένα τετράδιο ασκήσεων με παιχνίδια λέξεων και χρωμοσελίδες και ένα παιχνίδι γνώσεων με τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες ερωτήσεων. Όλο το υλικό είναι διαμορφωμένο σε ελληνικά και αγγλικά, περιέχεται σε μια όμορφη συσκευασία και είναι διαθέσιμο για τα παιδιά που επισκέπτονται τον νερόμυλο. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς του νερόμυλου του Αγίου Γερμανού αλλά και με τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής των Πρεσπών, με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό.  

 

Εκπαιδευτική εφαρμογή Smartphone

Η εκπαιδευτική εφαρμογή Watermill Games αποτελεί την ψηφιακή εκδοχή του πακέτου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και περιλαμβάνει χρωμοσελίδες, παιχνίδια με λέξεις, ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων αλλά και το παραμύθι με τίτλο «Ο γάιδαρος, η σουσουράδα και ο νερόμυλος» το οποίο μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά ξεφυλλίζοντάς το ηλεκτρονικά. Μέσα από τα συγκεκριμένα παιχνίδια τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς του νερόμυλου αλλά και τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής των Πρεσπών, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν και περνούν ποιοτικά τον χρόνο τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε ελληνικά και αγγλικά για iOS και Android.

Android: https://bit.ly/3iiXMuZ

iOS: https://apple.co/3xmiMoX

Παρουσίαση - Λεπτομέρειες

Έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών»

Αυτός ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Πρεσπών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντανακλά απαραιτήτως τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.