Εταίροι

HOLYWATER
Eπικεφαλής εταίρος

Δήμος Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ελλάδας, στα σύνορα της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Απέχει 50 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας και 45 χλμ. από την πόλη της Καστοριάς με επιφάνεια (συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών υδάτων) 515.497 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο πληθυσμός του είναι 1.570 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Ο Δήμος Πρεσπών είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση, αλλά λιγότερο κατοικημένους Δήμους στην Ελλάδα.
Εταίρος

Δήμος Ρέσεν

Ο Δήμος Resen βρίσκεται στη λεκάνη των Πρεσπών, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, καλύπτοντας μια έκταση 739km². Εκ των οποίων, 562km² βρίσκονται στη στεριά, ενώ 177km² βρίσκονται στο νερό (λίμνη Πρέσπα). Είναι μια ξεχωριστή γεωγραφική περιοχή, η οποία βρίσκεται γύρω από το σημείο του γεωγραφικού πλάτους 41 ° Β και του μήκους 21 ° Β.
Εταίρος

Ινστιτούτο και Μουσείο Μπίτολα

Το Ινστιτούτο και Μουσείο Μπίτολα είναι ένας μη κερδοσκοπικός εθνικός οργανισμός που συλλέγει, ερευνά, διατηρεί και παρουσιάζει την πολύτιμη και μοναδική άυλη και υλική πολυπολιτισμική κληρονομιά της Μπίτολα και της ευρύτερες περιοχής, από τη Νεολιθική εποχή έως σήμερα, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην ιστορία του τόπου.
Εταίρος

Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φλώρινας είναι περιφερειακή Υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Εφορεία εξουσιοδοτείται να συνεργάζεται με τις Κεντρικές Διευθύνσεις του Υπουργείου και υλοποιεί εργασίες που περιλαμβάνονται στα ετήσια Σχέδια Δράσης.
Εταίρος

Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών

Η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) ιδρύθηκε το 1991, με την περιοχή να έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των οικολόγων, των φυσιολάτρων και των περιβαλλοντικών επιστημόνων για αρκετές δεκαετίες, λόγω της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και της σπάνιας βιοποικιλότητας. Μια ομάδα ατόμων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή της – ο περιβαλλοντολόγος και αρχιτέκτονας-σχεδιαστής, Θύμιος Παπαγιάννης, ο διεθνώς γνωστός συντηρητής και φιλάνθρωπος, Δρ Luc Hoffmann, και ο βιολόγος, Δρ Γιώργος Κατσαδοράκης. Μαζί έθεσαν τα θεμέλια για την ίδρυση της ΕΠΠ, με τη βοήθεια και την υποστήριξη μιας σειράς μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Κατά συνέπεια, η ΕΠΠ δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή δέκα εθνικών και διεθνών περιβαλλοντικών ΜΚΟ ως μέλη του.

Έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών»

Αυτός ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Πρεσπών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντανακλά απαραιτήτως τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.